"We hoeven ons niet te vervelen!"

Gosker zorg biedt dagbesteding aan op meerdere manieren. Zo is er ook de optie om te helpen op een manege.

In Hattemerbroek (vlak buiten Zwolle) staat een paardenstal met een binnenbak, kantine, werkplaats, moestuin en een stuk weiland. We gebruiken vijf van de twaalf stallen. De binnenbak en een stukje van het buitenterrein delen we met Henri Weeghel. Hij beleerd pony’s en paarden om voor de kar te kunnen lopen. De samenwerking met Stal Weeghel biedt vele mogelijkheden!

Er staan nu drie paarden die onder onze verantwoordelijkheid vallen. Hirondelle is een super lief ex manege pony, Montie is een braaf, jong paard waarvoor we de verzorging op ons hebben genomen en Pip is een rustige leuke D-pony die we geadopteerd hebben.

Op dit moment zijn we op dinsdag en donderdag bezig op de manege. De eerste tijd zullen we nog vooral bezig zijn met de aanleg van de moestuin en eigen maken van de manege.

Op dit momenten helpen we mee met het onderhouden van de moestuin, vegen we de hallen, mesten we de stallen uit en houden we de wei schoon.

Ook verzorgen we, met diegene die dat willen, de paarden. Paardrijden en of mennen zullen we zo af en toe ook doen.

Daarnaast kunnen we in de werkplaats met steigerhout aan de gang, maar ook fietsen opknappen ligt binnen de mogelijkheden.

Kortom, we hoeven ons er niet te vervelen!

Nieuwsgierig? Bekijk alvast onze facebookpagina!


Contact